black-white-picture-01.png

Bli volontär!

En möjlighet - som ger minnen för livet!

 

Senapsfröet förmedlar nu möjlighet att som volontär göra en insats i ett byprojekt i Swaziland. Man bör ha goda baskunskaper i engelska. I Swaziland likställs volontärinsatser med anställning, oavsett om lön utgår eller inte, om de varar längre tid än tre månader. Därefter krävs arbetsvisum, som beviljas om insatsen beräknas pågå mer än ett år.


Byprojektet drivs för att rädda de många föräldralösa barn, som förlorat sina föräldrar och anhöriga på grund av den ohyggliga AIDS-katastrof som drabbat detta land. Här finns med små medel, stora möjligheter att bidra med frivilliga insatser i olika former. Behoven är många och din insats är välkommen.


Som volontär bekostar du dina egna resekostnader till och inom Swaziland, försäkring, boende, mat samt övriga privata omkostnader. Det vi bjuder på är den livserfarenhet du får under din vistelse i byn Bulembu med omnejd.

 

Engagera dig

Fylla i formen så kan vi kontakta dig.

Inledningsvis ber vi dig att på engelska fylla i och skicka in ansökningshandlingar som du erhåller via mail: lovisa@senapsfroet.org. Samtidigt ansöker du om ett utdrag ur polisens belastningsregister för arbete utomlands (på engelska) www.polisen.se.


Senapsfröet vidarebefordrar din ansökan till volontärkontoret i Bulembu Ministries Swaziland. Där går man igenom din ansökan och gör en bedömning för att se om de har möjlighet att ta emot dig under den tid du uppgett för din vistelse. Lämpligt uppdrag ska också matcha dina önskemål om volontärinsats.


När processen kommit så här långt ber vi att få träffa dig, då du också får mer ingående information om byprojektet, kulturen, politiska läget i landet m.m. Ansökningsprocessen kan ta några månader innan man faktiskt är på plats.

 
Namn *
Namn
Mobil
Mobil
Välj *